Danneris El-teknik

Nødbelysning

Nødbelysning er med til at skabe sikkerhed og tryghed for både kunder og medarbejdere.

Skab en sikker og effektiv flugtvej med nødbelysning

Danneris El-teknik installerer samt renoverer/efterser eksisterende sikkerheds-installationer, for at sikre flugtvejene til virksomheders personale og evt. kunder/gæster bedst muligt, såfremt der skulle opstå en farlig situation hvor lokaler og lign. skal forlades hurtigst muligt. Igennem en individuel rådgivning anbefaler vi, hvilken løsning indenfor nødbelysning og panikbelysning der bedst passer til netop jeres virksomhed eller institution. Dermed får i den bedste løsning, så der kan skabes tryghed i hverdagen, da i altid har en klar flugtvej. Der skal ikke være tvivl om om jeres sikkerhed, hvorfor vi selvfølgelig prioriterer sikkerheden som det øverste. Vi vil sikre jer de optimale forudsætninger for at forlade bygningen hurtigt og sikkert.

Nødbelysning skaber tryghed

Nødbelysning er sikkert og trygt for både kunder og medarbejdere. Hvis der skulle ske et uheld, vil de velkendte, grønne skilte oplyse det mørke lokale.

Krav om nødbelysning

Både Arbejdstilsynet og Beredskabsstyrelsen kan stille krav om nødbelysning, men dette afhænger udelukkende af hvilken virksomhed der er tale om. Vi er dog klar til at hjælpe og rådgive jer til den bedste løsning, så i kan være sikre på, at alt er efter reglerne og alle kan være trygge. Læs mere

Sik.dk

Vi sikrer flugtveje

Nødbelysning er sikkert og trygt for både kunder og medarbejdere. Det er lovpligtigt at have nødudgange og flugtveje, hvor der er mange mennesker – og det er lovpligtigt at sørge for, at folk kan se dem. Vi sørger for, at din virksomhed har den rette belysning, så den lever op til alle sikkerhedskrav, så du ikke skal tænke på det.

Kontakt os for et gratis og uforpligtende tilbud     Kontakt

Kontakt os for et gratis og uforpligtende tilbud

Kontakt

Hvilken nødbelysning har du brug for?

Flugtvejsbelysning, reservebelysning og nødbelysning bliver brugt i flæng, men betyder stort set det samme. Hvilken nødbelysning du har behov for, afhænger udelukkende af formålet med belysningen. Mulighederne er mange, og du kan både få udgangsskilte, piktogram, panikbelysning, reservebelysning eller generelt sikkerhedsbelysning. Normalt siger man at nødbelysningen skal kunne lyse i 30 min., hvor belysningsstyrken afhænger af den enkelte situation. Ved udgangsskilte er der tale om konstant belysning, som normalt opsættes ved døre eller andre udgange. Disse kan suppleres ved andre skilte, som viser vejen til udgangen. Det gælder om at kunne bane vej til udgangen, så man nemt kan komme væk under brand eller lign. Panikbelysning er ofte en erstatningsbelysning, som skal hjælpe hvis man er ude for strømsvigt. Det skal tænde og give belysning på flugtvejen. Panikbelysning kan virke skræmmende, men er faktisk normalt ikke et kraftigt og blændende lys. Formålet er at vise vejen ud, så du ikke sidder fanget på kontoret eller andre steder. Reservebelysning er den type af belysning, som gør at almindelige processer/aktiviteter kan fortsætte og afvikles på den bedst mulige måde. Dette kan ofte være en god ide for produktionsvirksomheder, som er afhængige af at deres maskiner virker optimalt.

God og kompetent rådgivning Med sikkerheden i højsædet Skræddersyede løsninger

Ejeren er ansvarlig for sikkerhedsbelysning

Reservebelysning er en del af nødbelysning, så normale aktiviteter kan fortsætte, mens sikkerhedsbelysning består dels af flugtvejsbelysning og dels af panikbelysning. Formålet med panikbelysning er at mindske risikoen for at folk går i panik i tilfælde af strømsvigt. Den skal også sikre, at man kan nå frem til et sted, hvor der er en flugtvej. Panikbelysningen skal ved strømsvigt tænde og give en minimum belysning i mindst 1 time. Flugtvejs- og panikbelysning bør være der i så lang tid det tager at evakuere bygningen. Derfor er det vigtigt, at flugtvejs- og panikbelysningen automatisk går i gang lige efter et strømsvigt, så en evakuering sker ad belyste områder og flugtveje.

Reserve- og sikkerhedsbelysning

Det er ejeren, der er ansvarlig for, at nødbelysningen er virker korrekt. Elektrisk materiel skal monteres, tilsluttes og anvendes i overensstemmelse med anvisninger af sikkerhedsmæssig betydning. Elektriske installationer i forsamlingslokaler skal efterses hvert andet år af en autoriseret el-installatør og eftersynet skal sikre, at elinstallationerne er forsvarlige, så der ikke opstår brande og el-ulykker. Nød- og panikbelysningen skal fungere, så tragiske ulykker kan undgås. Danneris El-teknik kan dog hjælpe med at sikre, at jeres installationer overholder alle regler. Så er i sikre på, at alt virker efter hensigten og fungerer optimalt.