Danneris El-teknik
Eltavle & HPFI-udskiftning
Din eltavle er fuldstændig uundværlig, idet tavlen forsyner hele din bopæl med strøm.
Autoriseret installation og montering af eltavle & HPFI
Eltavler er fuldstændig uundværlige, idet de forsyner vores boliger med strøm, men hvad mange glemmer er, at de også kan være frygtelige dødsfælder, hvis der ikke er fuldstændig styr på sikkerheden omkring tavlen. Har du styr på hvorvidt din eltavle er up-to-date og om din fejlstrømsafbryder fungerer som den skal? Dette er noget de færreste selv er i stand til at tjekke, og derfor er der brug for professionel hjælp. GSR-Teknik sørger konstant for at holde sig opdateret på den nyeste rådgivning angående el-tavler og fejlstrømsafbrydere, så vi kan tilbyde dig den bedst mulige service. Dansk lovgivning fastslår, at alle elinstallationer i danske boliger, uanset alder, skal være beskyttet med en HFI-afbryder, eller endnu bedre, en HPFI-afbryder. HPFI-afbryderen, som står for højfølsom, pulserende fejlstrøm, er en nyere version af HFI-afbryderen og hvor HFI-afbryderen udelukkende slår fra ved en fejlstrøm på 0,03 ampere, kan en HPFI-afbryder også håndtere pulserende jævnstrøm.
Ofte stillede spørgsmål
Hvad er HPFI relæ? HPFI/HFI-relæet er grundlæggende en afbryder. Skulle der opstå fejlstrøm som i værste fald kan give farlige stød, sørger relæet for at slå strømmen fra. Det gør det på baggrunde af konstante målinger, der hurtigt registrerer fejlstrøm.
Hvad står HPFI for? HPFI står for Højfølsom Pulserende Fejlstrømsafbryder (I’et står for strømmen).
Hvad koster en ny eltavle? Det kommer an på den eksisterende tavles egenskaber og kravene til den nye. Hertil kommer pris for installation. Ønsker du at nærmere information om prisen, er vi altid klar til at komme med et tilbud og en god pris på en færdigmonteret eltavle og gruppetavle inkl. installation.
Derfor bør du udskifte din eltavle
Oplever du fra tid til anden, at strømmen går i dit hjem? Måske sker dette særligt i situationer, hvor du bruger flere elektriske apparater samtidig. Hvis dette er tilfældet, er der tale om ustabil strømforsyning. Dette er en fejl som ofte ses på eltavler opsat mellem år 1940-1980. Fejlmontering ligger gerne til grunde for ustabil strømforsyning, og lader man dette stå til, kan det ødelægge de tilsluttede apparater.
Hvis din el-tavle ikke er tidssvarende, udgør den en stor risiko for brand og stødulykker. Det skyldes, at ældre eltavler er udstyret med HFI-relæ og ikke de nyere HPFI-relæ. Derfor slås strømmen ikke altid fra ved fejludsving og det er selvsagt risikabelt. Nyere eltavler er desuden udstyret med transient-beskyttelse, som beskytter dine el-installationer mod udefrakommende overspænding.
Uanset udskiftning af din eltavle eller ej, så kan det nok ikke undgås, at der engang imellem springer en sikring. I gamle eltavler skal man ofte udskifte disse sikringer manuelt. Nyere eltavler er udstyret med automatsikring. Hermed kan man slå strømmen til igen ved blot at tænde på knappen. Der er altså ingen fysisk udskiftning af sikringer.
Det er dit ansvar, at elinstallationerne er lovlige og funktionsdygtige
HPFI-afbryder er den nyeste form for fejlstrømsafbryder. Den ligner meget en HFI-afbryder og virker også på samme måde. Både HPFI og HFI-afbryder skal udløse ved 30 mA. Hvad er forskellen så på disse 2? Forskellen er bogstavet P, som står for pulserende strømme. Pulserende strømme opstår blandt andet i forbindelse med computere og hvidevarer. Det vil sige, at hvis der sker en fejl i de pulserende strømme, vil en HFI-afbryder ikke udkoble og afbryde strømmen, men det vil en HPFI-afbryder. Da der kommer mere og mere elektronik i de danske hjem, er det derfor en god idé at få udskiftet ens HFI- afbryder med en HPFI-afbryder. Hvis din eltavle er af ældre dato, bør du måske overveje at udskifte hele tavlen.
Spar penge på din elregning
Du sparer mange penge på din elregning, hvis du får installeret nye og energivenlige installationer, samtidig med, at du hjælper klimaet.
Forskellen på HPFI og HFI
Din el-tavle er fuldstændig uundværlig, idet tavlen forsyner hele din bopæl med strøm. Det mange ikke tænker på er, at det kan være en frygtelig dødsfælde, hvis der ikke er styr på installationen i tavlen, samt de komponenter der er installeret. Det vigtigste i din el-tavle er din fejlstrømsafbryder (HPFI/HFI). Denne komponent er med til at redde liv, hvilket kun er aktuelt hvis dit HPFI/HFI virker optimalt. Det er de færreste der kan tjekke om den virker, så derfor kan du roligt overlade det til Hjarsø El-teknik, som har det professionelle udstyr til måling og dokumentation. Vi holder os konstant opdateret på nye komponenter og rådgivning omkring disse, så vi kan tilbyde dig den bedst mulige service.
God og kompetent rådgivning Med sikkerheden i højsædet Skræddersyede løsninger
- eller ring på 81 81 42 81
Udskiftning af eltavle højner sikkerheden
Udskiftning af eltavle til en ny model med HPFI-relæ er en sikkerhedsforanstaltning. Vi er autoriserede installatører, og vores eltavler er godkendte og opfylder alle krav til sikkerhed. Udskiftning af eltavle højner sikkerheden for elinstallationer i alle slags byggeri. Det er lovpligtigt, at elinstallationer skal beskyttes med et relæ, enten HFI eller HPFI, for at sikre, at defekte el-forbindelser ikke forårsager skader. I ældre bygninger findes tit eltavler, som det er nødvendigt at udskifte for at overholde gældende lov. Vores priser er klart konkurrencedygtige for alle typer eltavler. Prisen på en eltavle varierer efter størrelsen på eltavlen og i forhold til omfanget af monteringsarbejdet. Størrelsen på eltavlen drejer sig om det antal kraftgrupper og lysgrupper, eltavlen skal omfatte. I ældre bygninger er der som regel kun én lysgruppe, hvilket ikke er lovligt. Udskiftning af sådanne gamle eltavler bør ske til en ny eltavle med mindst to lysgrupper. Reglerne angiver som minimum én lysgruppe for hver påbegyndt 50 m2 i bygningen, og mindst to lysgrupper selv ved små bygninger. For eksempel skal køkkener deles over to lysgrupper.