Danneris El-teknik

Varmepumper

Hos Danneris EL-Teknik tilbyder vi godkendte varmepumper der passer til dine behov og hos os bruger vi kun de bedste varmepumper.

Vi opsætter og servicerer varmepumper, der passer til dine behov

En varmepumpe findes i flere typer og udgaver og kan give dig flere fordele. Installation af varmepumpe, hvad enten det er en luft til luft varmepumpe eller en luft til vand varmepumpe, kan give dig en betydelig besparelse i dit varmeforbrug. Når du får leveret og installeret varmepumper hos Danneris El-teknik kan du regne med, at vi kun monterer og installerer de bedste varmepumper på markedet. Vi sørger for, at der i vores tilbud kun indgår den bedste varmepumpe, både mht. energimærkning, energiklasse og kvalitet.

Nettoafregning af solenergi

En varmepumpe findes i flere typer og udgaver og kan give dig flere fordele. Installation af varmepumpe, hvad enten det er en luft til luft varmepumpe eller en luft til vand varmepumpe, kan give dig en betydelig besparelse i dit varmeforbrug.

Få en lavere varmeregning

Du kan spare miljøet og din varmeregning for en stor belastning, da de nyeste varmepumper er meget energieffektive. Din besparelse ved at få installeret en ny varmepumpe i dit hus eller sommerhus kan variere, derfor kan du bruge dette værktøj til at beregne hvor meget du kan spare. Læs mere

SPARENERGI.dk

Få renere luft

Ved at få installeret en ny varmepumpe kan du også forvente et bedre indeklima. Det skyldes, at de nyeste modeller gør brug af partikelfiltre og forskellige funktioner til at rense luften. Dette kan også hjælpe dem der måtte lide af allergier, da luften i huset vil indeholde færre partikler, der kan give udslag.

Kontakt os for et gratis og uforpligtende tilbud     Kontakt

Kontakt os for et gratis og uforpligtende tilbud

Kontakt

Vi hjælper dig gennem hele processen og sikrer en løsning, der passer til netop dine behov

Ud fra dine behov og oplysninger omkring din varmekilde, størrelse på bygningen og hvordan denne er opdelt, vil vi give dig professionel rådgivning og et skræddersyet tilbud. Dermed skal du ikke betale for unødvendige elementer. Med vores store ekspertise og viden indenfor installation af varmepumper, kan du være sikker på, at alt bliver gennemtjekket og monteret korrekt. Vi tester, at alt virker inden vi kører, så du kan være tryg ved, at det hele virker som det skal. Vi er selvfølgelig altid klar til at hjælpe dig med at søge energitilskud og få håndværkerfradrag. Du kan derfor opnå en betydelig besparelse på den udgift, det er at få installeret nye og energirigtige varmepumper. Hos Danneris el-teknik kan vi tilbyde en serviceaftale på din varmepumpe, så du kan være sikker på at få den rigtige hjælp. Dermed har du en fast partner, der står for vedligehold og som kender dine installationer og behov.

Luft til luft varmepumpe

Luft til luft varmepumpen fungerer ved, at den omdanner udendørsluften til varme. Luften bliver trukket ind i udedelen, hvorefter den bliver opvarmet og derefter blæst ind i huset ved hjælp af inde delen. Denne type af varmepumpe er, udover at være den mest populære i Danmark, også en rigtig god løsning til både helårshuse og sommerhuse med naturgas, olie eller elvarme. En luft til luft varmepumpe er den bedste varmepumpe til at erstatte elvarme, da man her kan opnå de største besparelser. Her kan den fungere som et supplement til den eksisterende varmekilde eller som selvstændig varmekilde. Dette afhænger af dine behov og husets størrelse. Varmepumpens virkningsgrad er høj. Den har en høj energieffektivt, hvilket både er godt for klimaet, men bidrager også betragteligt til hurtigere at få tjent investeringen hjem igen. Langt de fleste varmepumper har et fleksibelt strømforbrug. Det giver en god varmeøkonomi da det betyder, at varmepumpen automatisk vil drosle ned og ikke bruge så meget energi, hvis der skal opretholdes en konstant temperatur.

Den største fordel ved en luft til luft varmepumpe, er dens relativt lille pris, samt den simple og hurtige opsætning. Denne type er derfor også langt den billigste af få et tilbud på. En Luft til luft varmepumpe er ikke krævende at installere og er samtidig billige i drift. De giver derudover, i funktion af støvfilteret, også et forbedret indeklima. Vedligehold af varmepumpen er også meget simpel. Det kræves blot, at støvfilteret bliver støvsuget med jævne mellemrum, for at rense det, og at udedelen bliver holdt fri for blade og lignende. Om vinteren, vil en luft til luft varmepumpe nemt, hurtigt og billigt være i stand til at opvarme huset. På varme sommerdage, vil den desuden være i stand til at køle og på den måde fungere som en aircondition.

Installation af varmepumpen er så nem og simpel, at det hele kan ordnes på en enkelt dag. Ved opsætningen skal der monteres to dele. Den ene består af udedelen, som står for at omdanne den udendørs luft og føre den videre. Den anden del er indedelen, som er selve blæseren ,der er inde i huset og som fordeler varmen rundt i lokalet og videre rundt i huset. Det foregår ved, at der bores et hul gennem ydermuren til rørene, der kombinerer de to dele. Varmepumpens to dele kan godt sidde forskudt, og hele installationen foregår selvfølgelig i overensstemmelse med dine ønsker.

Når du skal have have installeret en luft til luft varmepumpe, er der nogle ting du skal tage med i dine overvejelser. Vi er selvfølgelig altid klar til at hjælpe og komme med vores anbefaling til hvordan du får bedst udnyttelse af varmepumpen. Da varmen kommer fra inde delen, skal denne placeres bedst muligt, så der kommer mest mulig varme ud til de resterende rum i huset. Dørene skal desuden være åbne til, så der er de bedste muligheder for at varmen kan sprede sig til hele huset. Det kan derfor i nogle tilfælde være nødvendigt at supplere med en ekstra varmekilde, hvis varmepumpen ikke kan give tilstrækkelig varme til de rum der er længst væk. Du skal være opmærksom på at du bør placere indendørs blæseren højt i boligens største rum, dette sikrer at varmen spredes ligeligt i boligen, skaber samtidig en god luftcirkulation.  Ydermere er der nogle krav som skal overholdes: 

 • Udedelen placeres minimum 15 centimeter over jorden og ca. 10 centimeter fra muren.
 
 • Placer inde delen (blæseren) over udedelens niveau.
 
 • Placer inde delen i det største rum, så varmen kan fordeles jævn i de tilstødende rum. Dette giver dog stadig mange indretningsmuligheder.
 
 • Der skal være mellem 5 til 10 meter til nærmeste skel, for at tage hensyn til naboerne, da pumpen ikke er lydløs.

Luft til vand varmepumpe

Denne version, luft til vand varmepumpen, fungerer ved, at den bliver tilsluttet direkte til husets centralvarmeanlæg. Den består af to dele; en ude- og en inde del, som bliver forbundet. Inde delen bliver herefter tilkoblet husets varmevandsbeholder. Ved denne type omdannes varmen i luften til varmt vand, der cirkuleres rundt i boligen. Dermed bliver varmen fuldt udnyttet, da den bliver fordelt ud i gulvvarmerørene og/eller radiatorerne i dit hus. Varmepumpen producerer desuden det varme brugsvand. Den fungerer dermed ligesom ved et almindeligt fjernvarmesystem eller et olie- og gasfyr. For at varmepumpen fungerer, skal den have strøm. Men denne type varmepumpe leverer typisk omkring 3 kilowatt varmeenergi for kilowatt el, den bruger på at opvarme huset. Den er derfor utrolig effektiv og et godt alternativ til olie- og gasfyr. Hvis du har planer om at udskifte det gamle oliefyr eller gasfyr, så vil en luft til vand varmepumpe være den bedste varmepumpe at vælge. Den har en høj virkningsgrad, som bidrager til at nedbringe din varmeregning betragteligt. I forhold til de gamle fyr, kan du spare op imod halvdelen af din varmeudgift.

En luft til vand varmepumpe er en meget effektiv varmekilde, som desuden er billig i drift. Det kræves blot, at huset har radiatorer og/eller gulvvarme. Denne type varmepumpe er det oplagte valg til et helårshus og behøver ikke supplerende varmekilder, da den fordeler varme rundt i hele huset. Den bruger husets varmerør til opvarmning og fungerer særligt godt med gulvvarme. Dermed kan den også hjælpe med at varme dit brugsvand og samlet set give dig en lavere varmeregning. Så snart installation af varmepumpen er overstået, kan den passe sig selv. Varmepumpen kan fungerer selv på meget kolde vinterdage og vil med den naturlige varme, som er i luften, kunne fungerer som en langt billigere varmekilde i forhold til et olie- eller gasfyr. Selvom den kører på strøm, vil levere mere varmeenergi tilbage i forhold til den mængde strøm den bruger. Varmepumpen vil derfor også være god for din elregning.

Installationen af en luft til vand varmepumpe tager som regel omkring to dage dage at færdiggøre, da anlægget kobles til de etablerede radiatorer og/eller varmerør. På grund af den måde hvorpå installationen foregår, kan du påregne at være uden varme omkring en halv til en hel dag. Til at starte med fjernes det gamle anlæg, hvilket normal vil være et olie- eller gasfyr. Når det er fjernet bores der et hul ind til rummet med varmtvandsbeholderen, så varmepumpens rør kan føres derind. Herefter monteres den indvendige elektronik, der hører til varmepumpen. Når dette er gjort, opsættes udedelen. Til sidst trækkes der rør fra varmepumpen og ind til varmtvandsbeholderens tilslutning og disse sammenkobles.

Selve udedelen skal placeres hensigtsmæssigt, så rørene har kortest muligt vej ind til huset og samtidig ikke generer naboer eller en selv, da pumpen ikke er lydløs. Vi er selvfølgelig behjælpelige med at finde finde frem til den løsning, der passer bedst til jeres hus. Dermed kan du også sikre mindst muligt varmetab fra rørene, der leder det opvarmede kølemiddel ind i huset. En luft til vand varmepumpe kræver, at boligen er velisoleret. Fremløbstemperaturen på det vand, som skal opvarme boligen er ikke så høj som fx. gasfyr. Derfor skal huset være velisoleret for at man kan varme bygningen op.  Ydermere er der nogle krav som skal overholdes: 

 • Udedelen placeres minimum 15 centimeter over jorden og ca. 10 centimeter fra muren.
 
 • Placer inde delen (blæseren) over udedelens niveau.
 
 • Dit hus skal være opvarmet med vandbårne radiatorer eller gulvvarme.
 
 • Der skal være mellem 5 til 10 meter til nærmeste skel, for at tage hensyn til naboerne, da pumpen ikke er lydløs.

Besparelse og forbrug

Med en ny varmepumpe kan du spare helt op til 60 % af dit årlige varmeforbrug. Det medfører også, at den hurtigt vil have tjent sig selv hjem igen. Vi kan rådgive dig om hvilken løsning der er bedst for dig og give et overblik over hvordan en varmepumpe kan hjælpe dig.

Din elektriker og el-installatør til alle former opgaver

Før du vælger den løsning, der passer til dig, er der en række spørgsmål du bør stille dig selv: 

 • Er din have egnet til at bore dybt? Det behøver ikke at være super dybt, men jorden i din have skal være egnet til at grave et lidt dybere hul ned hvis du vælger luft-til-vand.
 
 • Er dit hjem ordentligt isoleret? For at din nye Panasonic varmepumpe virker bedst muligt er det vigtigt dit hjem er velisoleret, således varmen ikke ”løber” ud igen. En luft-til-vand varmepumpe giver de bedste resultater hvis den er indstillet til at varme en lille smule mindre end almindelige varmekilder. Derfor er et velisoleret hjem vigtigt!
 
 • Hvilken type varmekilde overvejer du at erstatte med en varmepumpe? De vil opleve fortjenesten ved en grønnere energikilde langt hurtigere hvis du på nuværende tidspunkt har en el- eller kulbaseret varmekilde. Hvis du allerede bruger fjernvarme er varmepumpen måske ikke den bedste erstatning for dig.
 
 • Hvad er din ønsket varmekilde? Luft-til-vand og luft-til-luft varmekilder vil give dig de bedste resultater og mest mulig besparelse.
 
 • Er systemet bæredygtigt for fremtidige installationer? En supplerende måde at sænke omkostningerne vil være at kombinere installationen med andet arbejde der skal udføres på bygningen. Tilligemed er en luft-til-vand varmepumper bedre egnet nyere boliger, end som en del af renoveringen af et ældre hjem.

Alt dette kan vi selvfølgelig hjælpe dig med, så du får den bedste løsning.

God og kompetent rådgivning Med sikkerheden i højsædet Skræddersyede løsninger

Varmepumpe til din virksomhed eller butik

Har du behov for en ny varmepumpe til din virksomhed, butik eller offentlige institution, så har vi den rette ekspertise. Vi er altid klar til at hjælpe og rådgive dig til den bedste løsning. Vi kan også hjælpe med installation af varmepumpe eller anlæg til forskellige typer af virksomheder og institutioner. Det kan både være varmepumper til kontorlokaler, butikker eller industri. Ligeledes kan vi også rådgive og stå for monteringen af varmepumper til offentlige institutioner, såsom daginstitutioner, sportshaller, skoler og fritidscentre. Derudover kan vi også hjælpe med at vurdere hvilken løsning, der vil være bedst til de udfordringer i står med. Vi er altid klar til at tage ud og besøge jer og komme med vores vurdering. Det gælder både valg af den bedste varmepumpe, der vil passe bedst til bygningen og hvilke behov i har. Vi kan med vores store viden indenfor varmepumper hjælpe dig med at vælge den helt rigtige variant, der passer til netop dine behov. Vi arbejder specielt i områderne omkring Jammerbugten, Blokhus, Løkken, Brønderslev og Hjørring. Vores autoriserede montører hjælper og rådgiver dig, så du kan få den helt rigtige type. Når du henvender dig hos os hjælper vi dig helt fra start til slut.